Skip to content

EPLEKAKE MED EN VRI

Nå som våren endelig har meldt sin ankomst, er det digg å ha noe å kose seg med i solen. Vi brukte oppskriften til Melk.no, og her kommer den.

Ingredienser
4 epler
5 ss sukker
2 ss kanel

200 g smør
200 g sukker
2 egg
1 dl melk
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts Trollmatcha

Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del dem inn i tynne båter før du plasserer dem i en plastpose sammen med sukker og kanel. Rist godt.
Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig med kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett av gangen - og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melk.
Sikt mel, bakepulver og Trollmatcha, og vend det forsiktig inn i deigen.

Fordel halvparten av røren i en rund kakeform på 24 cm i diameter. Stikk eplene med den tynne siden ned i deigen, før du fordeler resten av deigen i formen. Stekes på 180 grader midt i ovnen i cirka 50 minutter.

Strø gjerne litt ekstra Trollmatcha over hele kaken. Serveres lun med vispet kremfløte eller vaniljeis. Her har vi også strødd litt Trollmatcha på kremen.

Vel bekomme!

Published on Categories Bakst, Oppskrifter

About Tine Viktoria Buberg

I én kopp med matcha-te, har du like mye antioksidanter som i ti kopper med grønn te. Matcha består av pulveriserte teblader, teblader som dyrkes i skyggen. Dette gjør at planten - Camellia Sinensis - produserer mer theanin og naturlig koffein. På grunn av theaninen, vil ikke koffeinen virke på kroppen på samme måte som kaffe gjør. Du vil heller kjenne en følelse av avslappethet - uten at du blir trøtt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *